Ny kategori, nya problem

De senaste åren har jag haft en hel del problem med ryggen till och från. Förra sommaren/hösten så skulle jag bära upp en skrivare, tillsammans med några kollegor, för en två trappor. Proble

met uppstod då alla andra var huvudet eller mer kortare än mig, fick gå lite konstigt och böjd. Kände direkt efter att vi var klar med trappen att något var fel i ryggen. Hade en både stickande och molande smärta/värk. Dagen efter så fick jag något som jag då trodde var ryggskott men idag så kan jag nog säga att det var en disk som givit vika och börjat bukta ut trycka på nerverna. Då var det båda benen men mest det vänstra som fick problem med.

Bilden visar diskbråck / diskbuktning i disken mellan två ländkotor.

Om du någonsin slagit i armbågen, den så kallade ”kärringnerven”, riktigt riktigt hårt så att det börjat bränna i hela armen, som om den tagit eld. En stark strålande smärta som går över efter något ögonblick kanske upp mot en minut eller något. Den extrema smärtan, fast i 5-10 minuter i stöten och ned i båda benen över låren och framsida smalbenet, hela vägen ut i foten, var ingen trevlig tid. Detta uppkom var gång jag försökte ändra ställning från sittande till stående. Efter några veckor då så var jag betydligt bättre och har klarat mig rätt  bra tills i slutet på vintern då vi
Veckoslutet på vecka 20 nu i år fick jag åter igen väldigt ont i ryggen, svårt att röra mig, lite krampaktigt och väldigt besvärat i ryggen. När jag sedan klev upp på måndagen vecka 21 så strålade det återigen från baksida av ryggen från ländryggen ut i höften, över utsida låret och över smalbenet ned i ovansidan av foten. Den här gången är det än så länge bara, som tur är, högra sidan som jag har problem med. var ute och åkte skoter och jag fick ett mindre återfall.

Var gång jag byter ställning från sittande till stående så kommer problemet tillbaka, nu är det dock ännu längre tid det handlar om, närmare det dubbla. Om jag kört bil så kan det ta 10-15 minuter för mig att ens kunna flytta mig en meter när jag klivit ur bilen, sitter jag i en stol är det samma problem. 10 dagar har nu passerat och jag kan inte påstå att det blivit bättre på något sätt.
Förra måndagen tog det kanske bara 30-60 sekunder innan jag kunde börja gå men nu tar det kanske en kvart innan det är fart på benen igen. Sedan har jag inga större problem att gå tills jag blir trött i benen.

Skriver detta mer som en dokumentation av problemet för mig själv och kanske någon annan som åkt på diskbråck.

Kommentera

Your email will not be published. Name and Email fields are required.