Senaste veckan

Förra helgen var jag i Stockholm och deltog i årsmöte med föreningen. Jag hade mer tur med resan än vad andra hade. De som åkte tåg från södra Sverige fick en långsam resa med många stop och förseningar.

På måndag så började jag med att se Sverige vinna över Finland, sedan började jag på jobbet igen. Efter 3,5 månaders arbetslöshet/sjukskrivning så känns det bra att börja igen.
Får börja 3 veckors utbildning, på sådant jag redan arbetat med i över 2 års tid. Inte mig emot, får betalt så.. men visst är det bra med uppfriskning av minnet.
Några nya rutiner också som jag måste komma ihåg.

Resten av veckan bestod av utbildning och OS på tv typ. Framför allt mot Slovakien, tråkig match…

Igår började elitserien igen. Det är efter gårdagens match 6 stycken kvar, om jag inte räknat fel. MoDo spelade igår mot FBK och hade ett jävla flyt. 10-3 slutade matchen.
Igår var vi även ut en sväng och handlade lite, som jag och Chris skrev råkade vi ut för en olycka igar. Var ut och kollade idag så lagningen fortfarande höll, samtidigt som jag gick till tvättstugan med tvätten, och det gjorde den. Har snöat en del i natt så det hade varit lite tråkigt med en bil full av snö…

Ska gå tillbaka till tvätten nu och sedan ska jag diska och städa lite.

(Bild från Arlanda i söndags)

Shit happens

Bakrutan på bilen gick sönder idag. Var på Intersport och kollade lite, när vi kom ut så var rutan sönder nere i vänster hörn och det hålet blev genast gigantiskt så fort vi började köra iväg, vilket vi var tvungna till.

Tråkigt, onödigt och dyrt… vet inte heller vad som hände. Inget stulet, eftersom det inte var så stort hål.
Inget uppenbart tecken på att jag skulle blivit påkörd heller.

Könsord helt enkelt…
Första är en bild tagen innan vi åker iväg, andra är när vi åkt, sista är på temporära lagningen.
image
image
image

Åter i verkligheten

Landade i Umeå i måndags just i tid till hockeyn. Martin och Elin stod t.om vid ingången med skylt och allt. Glömde ta en bild på det dock. Hade nästan det på kãnn, kul var det.

Hockeyn lyckades vi iaf få igång så småningom. Min ljudanläggning började strejka, av någon okänd anledning. Nu går den igen dock.. nåja, tur att hdmi funkar på laptopen också.
Själva matchen började blekt, Brynäs tog ledningen i första perioden och MoDo såg blekt ut och såg ut att helt tappat självförtroendet. I andra lyfte de upp sig och ordnade sedan en vinst mot ett Brynäs som såg trötta ut.

Igår gjorde jag inte speciellt mycket, spelade lite dator, såg en film, lagade mat, tvättade, storhandlade, såg på 3-4 avsnitt av olika serier. Ringde även några samtal, till Telia och fick bort typ 250 på fakturan och även sänkte kommande fakturor med 20:- i månaden. Ringde Trygg-Hansa och fick pengar för vad försäkringen täcker vid olyckor. Just under 2800 blev det, dock är det bara för sådant jag lagt ut för själv osv. Skönt iaf, fick jag tillbaka en månads hyra. Om jag får bestående men av att armen är sned så blir det väl mer, men vad är en full fungerande arm värd?
Ringde även F-kassan och hörde hur det går för dem, de skulle ringa upp sa dem, vilket de gjorde i morse vid 9:30, mitt i min sovmorgon… hm, verkar som om jag han göra lite ändå.

Sitter nu på ortopedmottagningen i väntan på läkaren, sedan ska jag träffa sjukgymnasterna. Planeringen från sjukhusets sida var lite taskig dock..

13:20 Ta röntgenbild
14:40 Prata med läkaren
15:00 Sjukgymnast

Nu ropade upp mig, 40 minuter i förtid, kül!
image

I got a job!

Idag har vi varit på IKEA en sväng och kikat lite, fanns som vanligt en del intressant som gav idéer. Vi får kanske åka ner till Sundsvall nu i vår och handla lite. Har behov av att byta ut en hylla och köpa en till.

Sedan åkte vi hem och åt lite innan vi åkte till Chris kusin för att hälsa på. Fikade lite och var barnvakt en stund medans Lea åkte till affären en snabbis. Gjorde barnvaktandet enkelt, vi spelade Buzz. Jag vann dock inte, fick en hedervärd 4e plats. Chris vann dock!

Kom tillbaka hit vid nio så det blev en sen middag och efter det såg vi på Vem vet mest, På spåret och Skavlan. Vi ligger ju en timme före här så det blir snabbt sent. Dock ska vi åka och hämta Susse och hennes kompis från krogen om typ 2 timmar. Blir mycket tid i bilen idag. Lea bor en bit bort så det tog en stund dit också. Imorgon blir det 3-4 timmar också i bilen, vi ska till Chris mormor och morfar i Lappvik.

Men dagens höjdpunkt var samtalet jag fick när vi var på IKEA, efter tisdagens intervju så fick jag svar idag att de jättegärna skulle anställa mig, så jag börjar v. 8 på FLS igen för B2 Bredband AB (I folkmun Bredbandsbolaget eller BBB) där jag fick sluta den 25e oktober då alla timtidsanställda fick gå, men en del fick tydligen komma tillbaks rätt snabbt också. Nåja, trivdes bra och nu får jag en heltidsarbetande anställning vilket känns betryggande. Har blivit lite orolig över vad som ska hända när sjukskrivningen börjar närma sig slutet. Inte fått ett öre ännu av Försäkringskassan, men det kommer väl till midsommar, samtidigt som skatteåterbäringen…

Kommer inte ha några problem med jobbet känner jag, menar om jag kan sitta hemma hela dagarna och peta runt på datorn, då skulle jag också kunna klara av jobbet. Tänker alltså på hänsynen till armen.
Har 2 år och några månaders erfarenhet redan så en kort uppfriskande stunds utbildning så borde jag vare med i matchen igen.

Smäller in en passande bild på dagens bilturer.